Nieuws

Nieuws 1-Januarie 2014, Voor een miljoen euro aan metaal gestolen in Oldenzaal.

Onbekenden hebben vorige week zaterdag voor ruim 1 miljoen euro aan metalen gestolen bij een bedrijf in Oldenzaal. Het merendeel van de ongeveer 50 ton wegende buit is afgelopen vrijdag teruggevonden in Enschede, zo meldt de politie.

nieuws 27-november 2013, De non ferro metalen staan onder druk.

Non ferro metalen ( niet magnetische metalen) zoals; koper, zink, lood, en aluminium blijven in waarde zakken. Of de prijs daling door gaat zetten in het nieuwe jaar? De ferro metalen stegen daarin tegen de afgelopen maand November.

nieuws 07-Juli 2013, Nikkel in negatieve spiraal.

Nikkel is de afgelopen periode sterk gedaald. Dit komt omdat de vraag naar nikkel fors afneemt echter zijn er afgelopen jaren veel nieuw nikkel voorraden ontdekt waardoor ook nog eens het aanbod is toegenomen.

nieuws 19 Juni 2012, Beurs van Hongkong wil Londen Metal Exchange.

De beurs van Hongkong heeft een overnamebod van 1,75 miljard euro uitgebracht op de London Metal Exchange. Dat is de grootste goederenbeurs voor metalen ter wereld. De directie van de London Metal Exchange (LME) steunt het bod, maar het zijn de aandeelhouders die het laatste woord hebben. Zo moet de helft van de aandeelhouders die minstens 75% van de aandelen van de LME vertegenwoordigen, hun fiat geven.

nieuws 16 juni 2012, Staalgigant ArcelorMittal gaan mogelijk twee hoogovens sluiten.

Staalgigant ArcelorMittal is van plan in het derde kwartaal van 2012 twee hoogovens te sluiten in een poging de Europese prijs voor staal te stuwen en zijn winstmarges te herstellen tot een aanvaardbaar niveau, meldt een persoon bekend met de situatie woensdag.
De staalproducent ziet zich geconfronteerd met een zwakke vraag naar staal in de Europese Unie.

25 Februari 2012, Nikkel aanbodoverschot in 2012, 2013, en 2014 verwacht.

Volgens een analist bij de Commerzbank in Frankfurt word er een overschot aan nikkel op de markt verwacht.
Dit volgens de analist de komende jaren.

22 december 2011, Nederlands bedrijf spoort Duitse koperdieven op.

Duitse koperdieven worden sinds kort opgespoord met behulp van met DNA- gemarkeerde koperleidingen.
Honderden kilometers kabel zijn gemarkeerd met een rubber wikkel met opschrift ( Marked With DNA)
Door een speciale uv-indicator kan het goed worden opgelicht.

23 november 2011, Koper voorraden slinken.

Koper voorraden op de London Metal Exchange daalde met 70.000 ton sinds medio September 2011 tot 400.000 ton.
Een tekort op de koper markt in 2012 is dan ook denkbaar. Of de prijzen in 2012 daar door zullen stijgen? We houden u op de hoogte.

30 juni 2011, registratie- en identificatieplicht.

Door de toenamen van koper diefstal worden de regels flink aangescherpt. Zo komt er een registratie- en identificatieplicht bij de inkoop van koper. Ook worden er helikopters ingezet voor het opsporen van koper diefstal, dit heeft Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie samen besloten met politie.

8 december 2010, Rood koper prijs stijgt al maar door.

Rood koper is het afgelopen jaar flink in prijs gestegen, in 2008 bereikte de prijs nog zijn diepte punt maar het herstel is nu duidelijk zicht baar.

15 oktober 2010, Boete voor inzamelen oud ijzer.

Een 39-jarige man uit Ospel heeft maandagmorgen een bekeuring gekregen omdat hij zonder vergunning oud ijzer ophaalde in Sevenum. De man had eerder bij de Sevenummers een briefje in de bus gestopt dat er oud ijzer opgehaald zou worden. Hij vergat echter daarvoor toestemming te vragen van de gemeente.

Container service

Schroot afvoeren

Nieuws

Koper oké toon je ID

Recycling

Gratis container service